DE INHOUD VAN DE TRAINING

De basis mindfulnesstraining combineert het doen van oefeningen met aandacht voor automatische reactiepatronen bij jezelf. Je doet verschillende aandacht-oefeningen en eenvoudige bewegingsoefeningen. Aan de orde komen onderwerpen als: waarnemen, herkennen en werken met stress, en het herkennen van automatische reactiepatronen. De training is praktisch. De theorie staat ten dienste van de praktijk. Die praktijk - het oefenen- gebeurt vooral thuis. De training omvat acht sessies -  ieder van tweeënhalf uur - met daarnaast een oefendag van zes uur. Je traint in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. Je ontvangt een werkboek en meerdere oefencd’s. Het programma vraagt een dagelijkse tijdsinvestering thuis van 45-60 minuten. De training is geen gespreksgroep of therapie. Het programma spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelfhelend vermogen. De cursus is laagdrempelig: er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Bij aanmelding voor de training volgt een kort (telefonisch) voorgesprek.

 

 

HET ONTSTAAN VAN DE MBSR TRAINING

Deze training is ruim dertig jaar geleden ontwikkeld door Dr.  Jon Kabat-Zinn, hoogleraar aan de University of Massachusetts Medical in de USA. Kabat-Zinn richtte zich aanvankelijk op uitbehandelde patiënten met chronische pijn en/of stressklachten, om hen te leren omgaan met hun pijn, hun zorgen en verdriet daarover. Zo ontwikkelde hij een trainingsmodel van acht weken waarin inzichten en oefeningen uit het Oosten worden gecombineerd met Westerse methoden. De MBSR training is wetenschappelijk bewezen, is succesvol in Nederland en daarbuiten, zowel in de lichamelijke als in de geestelijke gezondheidszorg – zowel in het bedrijfsleven als in het particuliere circuit.  Direct bellen of mailen 

Eef Heinhuis

Gedragswetenschapper, ervaren en gecertificeerd trainer mindfulness (MBSR) categorie 1, trainer zelfcompassie (MBCL) register A trainer interpersoonlijke mindfulness (IMP)

​Aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness-trainers VMBN lidnr. 2012297

 

CRKBO geregisteerd 

NL 49 ASNB 0706 9285 20   Kamer van Koophandel nr 57277737

Privacy policy

Algemene voorwaarden

T: 0612822712   E: eefheinhuis@8je.nl

Dokter Fokkewei 10/12, 9022 BS Mantgum